Aanbod Workshops

Muziek

Braziliaanse Samba Braziliaanse Samba
De leerlingen krijgen in 5 groepen verschillende Braziliaanse instrumenten te bespelen, variërend van grote trommels tot kleine hand-instrumenten met stokken: surdo, tambourim, ago-go, ganza en pandeiro of timba. Uitgangspunt is de unieke a capella ‘Bloemkool samba’ van Herman Link en een vraag- en antwoordspel om eenvoudige breaks te leren. De verschillende ritmes worden gestapeld en gesmeed tot een swingende samba.

Groep 7 & 8. Ook brugklas en 2e klas voortgezet onderwijs.


Afrikaanse Percussie Workshop voor kinderenAfrikaanse drums
Op djembes leren spelen en werken aan een echt arrangement. Door een goede opbouw worden de ritmes op een prettige en duidelijke manier aangeleerd. Leerlingen zijn meestal op gehoor snel in staat de aangeboden ritmes te spelen. Het geluid van deze prachtige trommels trilt door het hele lijf en dat is de juiste manier om deze muziek te leren kennen. Vervolgens worden in groepsverband de verschillende partijen door elkaar gespeeld of  laten ze de ritmes in elkaar overvloeien. Tot slot leren de kinderen een lied zingen tijdens het spelen.

Groep 6 t/m 8


Sevilliaanse flamenco poster ¿Qué es Flamenco? // Wat is Flamenco?
Kinderen proeven van de cultuur uit Spanje. De poëzie, de flamencoritmen, zang, dans, de kleding en welke instrumenten er worden gebruikt. Herman Link neemt zijn flamencogitaar mee om de workshop muzikaal te omlijsten. De kinderen leren een typisch flamenco ritme klappen, een Spaans lied te zingen en moedigen elkaar aan door middel van de zogenoemde jaleo’s (Olé, Agua, me gusta!).

Groep 6 t/m 8


Workshop zingen op schoolZang
Maak van de klas of zelfs van de hele school één groot swingend Afrikaans, Zuid-Amerikaans, Frans, Engels of Braziliaans koor. Geen oubollige schoolliedjes maar aanstekelijke en swingende muziek. De workshop begint met vermakelijke zangspelletjes en improvisaties over harmonie, ritme, ademhaling en het gebruik van dynamiek. Voor de dappere talenten is er ook ruimte voor solozang of -percussie. In een vreemde taal zingen valt reuze mee, zelfs in het Swahili!  Onder begeleiding van gitaar en percussie worden de kinderen uitgedaagd om over voor hun nog onbekende grenzen heen te gaan.

Groep 3 t/m 8


Dans

Workshop flamenco dansen met kinderenFlamenco dansen
Trek je flamencorok en je dansschoenen aan, kam je haren strak naar achteren, doe een mooie bloem in je haar of zet een mooie Spaanse hoed op. Leren stampen, klappen en draaien als een echte flamencodanser(es). Eventueel onder begeleiding van een flamencogitarist dansen we Rumbas, Tangos of Sevillanas. Op speelse wijze laten Maya of Mascha de kinderen kennis maken met de ritmes, stijlen en emoties van flamenco door middel van dans en palma’s (handklappen). Kinderen leren elkaar aan te moedigen met Jaleo’s, de meest bekende vorm daar van is het roepen van ‘Ole!’.

Groep 4 t/m 7


Salsa dansen is leuk voor jongens en meisjesSalsa dansen
De basis pas van de merengue of de cha-cha-cha krijg je zo onder de knie als je samenwerkt. In paren van twee leren de kinderen hoe er in Zuid-Amerika wordt gedanst. Samenwerking is een vereiste bij deze feestelijke dansstijl. Ook al raken de leerlingen soms eerst even in de knoop, zelfs de ingewikkelde draaibewegingen krijgen ze na deze les onder de knie. Wie durft?

Groep 3 t/m 6


Workshop Dansen is een feestDansen is een Feest
Over de hele wereld word er gedanst als er iets te vieren is. Hoe dansen de mensen in Suriname of Spanje? Leerlingen raden ondertussen welke muziek bij welk land hoort en leren danspassen uit de verschillende culturen die voorbij komen. Aan het eind van de workshop hebben ze een prachtige dans geleerd en wat van de wereld geproefd.

Groep 3 t/m 6


Workshops Afrikaanse dansAfrikaanse dans
Op de opzwepende ritmes krijgen de kinderen te maken met energieke danspassen uit Afrika. De bewegingen uit dit hete continent kennen een eeuwenoude geschiedenis en zijn generatie op generatie doorgegeven. Stilzitten is tijdens deze les geen optie. Afrikaans dansen betekent klappen, springen en zingen tot je niet meer kan. Gelukkig is er ook een hele lekkere ‘cool-down’ na afloop.

Groep 4 t/m 8. Ook brugklas en 2e klas Voortgezet Onderwijs.


Workshop World Dance MixWorld Dance Mix
Een eigentijdse mengeling van Afrikaanse-, Braziliaanse, hip-hop en streetdance. Een enerverende groepsbeleving, energiek en explosief. Gebaseerd op eenvoudig te volgen danspassen. Toch ziet het er al snel uit als een geraffineerde choreografie én bovendien goed voor de conditie!

Groep 5 t/m 8. Ook brugklas en 2e klas Voortgezet Onderwijs.


Theater

Workshop theater met kinderen 'de Piratenboot' De Piratenboot
Een vrolijke theaterworkshop voor de kleuters. Een toegankelijke combinatie van theater en dans. Waar woont en werkt een piraat en hoe ziet hij eruit? Hoe praat en lacht een piraat? Tijdens de les worden muzikale spelletjes gespeeld met stoere zeerovers. De piraten beleven een spannend avontuur op zee.

Groep 1 t/m 3


Workshop theater met kinderen naar aan leiding van de voorstelling 'In Het Wild'In Het Wild workshop
Naar aanleiding van de gelijknamige voorstelling ‘In Het Wild’ is deze workshop een combinatie van een voorstelling en een interactieve workshop zang, theater en dans. De kinderen gaan op reis en beleven een muzikaal avontuur waarin ze de dieren uit de jungle en savanne leren kennen. Samen bedenken we hoe de beesten eten, wassen en spelen. Spelenderwijs maken de leerlingen kennis met Afrikaanse instrumenten en muziek.

Groep 1 t/m 3


Workshop interactief radio makenRadio Afrika
Een combinatie van workshop en voorstelling. De deelnemers vormen een orkest met Afrikaanse- en bijzondere percussie instrumenten en begeleiden het verhaal over ‘Hoebakassie minassie die wist niet wie en wat was ie’. Herman Link en Rita Iny vertellen, spelen en geven tegelijk inzicht op het effect van muziek en geluidseffecten voor theater, film en hoorspel.

Groep 3 t/m 5


Geschreven Woord

Cypressa en Amato in het bos

Schrijvers in de klas: Flamenkita
Rita, Herman & Maya  lezen voor uit het door hun geschreven flamencosprookje, Flamenkita, een boekbewerking van het gelijknamige muziektheaterstuk. Een spannend verhaal over een betoverde gitaar. Tijdens het voorlezen uit Flamenkita zingen ze, onder begeleiding van de flamencogitaar, korte liedjes uit het gelijknamige muziektheaterprogramma. Na afloop word de kinderen uitgelegd hoe het schrijven en maken van een boek verloopt. Ook is er alle ruimte voor vragen van kinderen aan de makers.


Workshop Maak en Zing je eigen liedSchrijf en Zing je eigen lied
Één van de meest uitdagende workshops van Samba Salad vraagt om zowel hersengymnastiek als muzikaliteit. De groep schijft onder begeleiding een mooie tekst over wat de kinderen bezig houdt of wat er op het moment speelt in de klas of in de buurt. Er word een melodie en muziekstijl bedacht voor het lied en na veel oefenen wordt het opgenomen. Voor de muzikale begeleiding is er altijd een professionele gitarist of pianist bij de workshop aanwezig.

Reacties gesloten