Docenten

samba salad workshops_2Rita Iny  is workshop docent sinds 1978 voor zowel kinderen, jongeren, studenten en volwassenen.  Kinderen van basisscholen en speciaal onderwijs zijn haar favoriete doelgroepen. Sinds 2011 is zij ook vaste cultuurcoach van verschillende basisscholen in Bergen NH.  Rita is gespecialiseerd in zang, liedschrijven, percussie, dans en theaterspel. Zij wil kinderen op een associatieve en enthousiasmerende manier kennis laten maken met muziek en theater. Muziek zit in iedereen, maar hoe haal je het eruit? Veel aandacht besteden aan ritme en zang. Gebruik te maken van je eigen lichaam als instrument, met zingen, handklappen en body percussie. Bij zowel muziek- en theaterspel is ritme en timing essentieel. Er is weinig zo sociaal en plezierig als samen muziek of theater te spelen. Als je zingt, danst of speelt maakt het niet uit welke taal je spreekt, iedereen kan muziek- en theatertaal maken en begrijpen. Delen en plezier hebben met elkaar is een belangrijke sleutel tot de ontplooiing van de persoonlijkheid.


Herman Link docent muziek & theaterHerman Link is workshop docent muziek, zang, liedschrijven, Braziliaanse- en Afrikaanse percussie, dans, mime- en theaterspel, teamleider en cultuurcoach. Sinds 1978 ontwikkelde hij voor Samba Salad cultuur educatie projecten voor kinderen en jongeren, voor zowel scholen als in buurten. Bij alle workshops die hij geeft maakt hij graag gebruik van een onorthodoxe mengeling van disciplines en stimuleert interactie door humor en relativerende provocatie. Doel van de interactieve wijze waarop hij muziek en theater brengt is kinderen en volwassenen uit te dagen hun durfvermogen aan te spreken en de deelnemers hun  grenzen te laten opzoeken. Letterlijk en figuurlijk hun stem te laten horen en lichaam te laten spreken. Energiek, speels en met eenvoudige middelen brengt hij kinderen tot prestaties die ze zelf niet voor mogelijk hadden gehouden. De lat ligt hoog bij Herman maar respect voor elkaar en als een hecht team samen spelen, zingen en muziek maken is belangrijker dan het resultaat zelf.


Maya Link docent zang, dans en theaterMaya Link is ervaren in les geven op de basis-, speciaalonderwijs en SKV’s en heeft sinds haar vierde jaar een brede achtergrond in dans waaronder ballet, streetdance, afrikaans-, samba-, salsa- en flamencodans. Naast haar achtergrond als danseres en actrice is Maya ook zangeres. Hoewel geboren op het podium, is zij ook een bekwaam docente. Ze hanteert een duidelijke structuur in haar lessen, maar staat volledig open voor de fantasie van de kinderen en voegt graag hun ideeën toe in haar choreografie. Met haar podium ervaring geeft zij kinderen inzicht in het uitstralen van zelfvertrouwen. Iedere uitvoering is weer anders, maar het plezier en de positieve energie blijft altijd hoog in het vaandel en dat is bij het resultaat goed te zien aan de leerlingen.


Bart-JanBart Jan Oosting  Slagwerker, percussionist, theatertechnicus en acteur (32) Sinds 2004 professioneel werkzaam in muziek en theater bij o.a. Unieke Zaken, De Lunatics en Samba Salad. Bart-Jan heeft al in eerdere producties van Samba Salad zijn talenten laten blijken voor het kundig monteren van geluidsdecor (soundscape). Bart-Jan is een zeer perfectionistische en professionele musicus en theaterman. Deze reus weet uit alles muziek te halen en kinderen mee te nemen in zijn ontdekkingstocht naar geluid. Met kopjes, tonnen, plastic zakken, flessen en andere soorten rommel brengt hij een orkest tot stand en speelt hij samen met de kinderen een muziekstuk.


Mascha MeijmanMascha Meijman is een van de beste dansers uit de Nederlandse Flamencowereld. Ze woonde jarenlang in Sevilla alwaar zij niet alleen flamenco leerde dansen maar ook de cultuur van Andalusië tot zich nam. Ze heeft jarenlange ervaring met lesgeven op verschillende muziek- en dansscholen. In haar lessen komen alle aspecten van de flamencodans aan bod: lichaamshouding, armvoering, ritme en voetenwerk. Tijdens de les wordt ook ingegaan op de geschiedenis van flamenco en de achtergrond van de diverse stijlen (palos). Verder wordt er veel aandacht besteed aan choreografie, expressie en improvisatie. Deze energieke lerares werkt graag met een goede dosis humor en weet op een verfrissende manier de ingewikkelde Spaanse dansstijl over te brengen aan kinderen.


Juliana BragaJuliana Braga werkt al 30 jaar als dansdocent met kinderen. Ze geeft zowel wekelijkse lessen, als projecten op maat en intensieve workshops. Haar specialisme is Braziliaanse dans. Juliana heeft in samenwerking met het Braziliaanse Ministerie van Cultuur met kinderen en jongeren tussen 8 en 18 jaar uit de sloppenwijken van Brazilie intensieve culturele en creatieve projecten uitgevoerd. In haar lessen maakt ze veel gebruik van ritme, stimuleert ze improvisaties vanuit de kinderen en laat ze haar leerlingen contact maken met elkaar. Creativiteit en blijdschap staan bij haar bovenaan.


Olaf KeusOlaf Keus is Afrikaanse slagwerker en body-percussie expert. Hij studeerde aan het  conservatorium in Amsterdam en Rotterdam en heeft zijn eigen Latin Jazz formatie ‘4sure’. Zowel op het podium als voor de klas is hij een vrolijke verschijning. Hij doet altijd zijn best kinderen te enthousiasmeren voor dat wat ze nog niet kennen. Olaf werkte o.a. met musici als Mike del Ferro, Ceumar, Ronald Snijders en Ramon Valle, allen grote namen in de Nederlandse Latin Jazz wereld. Olaf brengt een enorme rugzak aan ervaring mee op het gebied van jazz- en wereldmuziek.


Overige docenten: Samba Salad heeft een groot netwerk van docenten en musici uit verschillende kunst disciplines. Bij grotere projecten of op aanvraag zoeken wij docenten die aansluiten bij uw wensen. Wij breiden ons team uit met docenten en kunstenaars gespecialiseerd in decorontwerp, muziek, dans, film, kostuums, theater en geschreven of gesproken woord.

Reacties gesloten