Schoolbrede Projecten

Samba Salad SchoolbreedSamba Salad biedt met het schoolbrede project School Op Stelten leerlingen een nieuwe wijze om met elkaar samen te werken. Naast het belang van muzikale vorming voor kinderen, is muziek een ‘grenzeloos’ communicatiemiddel. Muziek en theater kan de blik op de wereld vergroten. De Samba Salad workshopbegeleiders weten de leerling te prikkelen, enthousiasmeren en geven de ruimte om nieuwe talenten in zichzelf te ontdekken.

Workshops voor de hele school en kinderen van alle leeftijden

School Op Stelten kan op verschillende manieren worden uitgewerkt. Samen met de school of organisatie maken wij een één- of meerdaags vullend programma, afhankelijk van de wensen en het beschikbaar budget. Dit kan variëren zowel in lengte (uren) als in breedte (aanbod van disciplines). In groepen werken de kinderen samen met de kunstenaars en musici binnen disciplines zoals muziek, zang, dans, decorontwerp, schrijven en filmreportage. Uiteindelijk worden de resultaten van de verschillende workshops verwerkt in een feestelijke en swingende presentatie voor de hele school, ouders, leerkrachten of zelfs de buurtbewoners. De presentatie kan live ondersteund worden door de band van Samba Salad. Ook wordt na afloop van de workshop film een mooie reportage op DVD gezet met camerawerk en interviews van en door de kinderen.

School Op Stelten is meerdere keren uitgevoerd in verschillende vormen. Één ding hebben al deze uitvoeringen gemeenschappelijk: School Op Stelten eindigt altijd in een grote happening en een onvergetelijke gebeurtenis voor iedereen!

Kort filmpje van School op Stelten:

Enkele reacties van scholen naar aanleiding van School Op Stelten:

OBS de Dassenburcht (Nuenen, Eindhoven):

Recensie van School Op Stelten bij OBS de Dassenburcht
OBS Boswaid, Egmond a/d Hoef
Agnes v/d Veen, Waarnemend Directeur:

“De collega’s waren heel enthousiast en onder de indruk van de presentatie gezien het korte tijdsbestek. Collega’s vonden de deskundige leiding bijzonder prettig. Het was voor collega’s heel prettig dat zij zelf er geen werk aan hadden. De mooiste reactie was dat iedereen een blij en vrolijk gevoel had tijdens en na de voorstelling. Iedereen heeft zichtbaar genoten.  Het was een geweldige dag. Het was top en wij waren onder de indruk. Onder de indruk van de deskundigheid en het enthousiasme van jullie. Bedankt voor deze mooie ervaring voor de kinderen, ouders en team.”

OBS De Tarthorst, Wageningen
Ben van den Berg, Directeur:

“Kinderen waren zeer enthousiast, evenals de ouders en de leerkrachten. We hebben het als een enorm feest ervaren. Het boeide de kinderen en het enthousiasme van de kinderen (en de collega’s) groeide naarmate de dag vorderde. Zeker tijdens de presentatie voor de ouders ging het echt spetterend en héél erg positief.”

Reacties gesloten