Flamenkita (5+)

RegFlamenkita flyerA5ie: Herman Link & Rita Iny
Eindregie en Dramaturgie: Nicoline van de Beek
Choreografie: Mascha Meijman
Spel: Maya Link, Mascha Meijman, Erminia Fernández Córdoba, Miguel Angel Munoz, Herman Link, Rita Iny
Flamencogitaar: Arturo Ramón & Edsart Udo de Haes

Flamencosprookje over een betoverde gitaar

Een prachtig flamencosprookje over een betoverde gitaar voor kinderen vanaf vier en de hele familie, gebracht door een uitzonderlijke combinatie van internationale kunstenaars uit de Nederlandse jeugdtheater- en flamencowereld. Een mengeling van virtuoze gitaarmuziek, poëzie, betoverende flamencozang, -dans, vurig voetenwerk en lichtvoetige komedie.

Antonio is dol op sterke verhalen en zijn vrouw Carmen ‘helpt’ hem bij het vertellen ervan. Gezeten aan de grote houten tafel in de patio van dit excentrieke en gastvrije koppel brengt een illuster en spontaan gezelschap hun ongelooflijke en wonderlijke vertelsel tot leven.

Cypressa, de mooie dochter van een koopman uit Cadiz, wil niet trouwen met de rijke vriend van haar vader. Zij loopt weg van huis en dwaalt door het bos en ontmoet daar de liefde van haar leven, de houthakkerszoon Amato. Bruja, de jaloerse bosheks heeft echter een duivels plan bedacht om Cypressa te betoveren als boom om haar plaats in te kunnen nemen. Zij weet met haar sluwe toverkunst Amato te doen geloven dat zij Cypressa is… tot op een dag een houthakker op zoek gaat naar een geschikte boom voor een gitaar.

Flamenkita Scene Foto

Kort filmpje uit de voorstelling:

Recensies van Flamenkita:

Kindertoneel kan vaak een beetje betuttelend artistiekerig zijn. Acteurs spelen dan uitvergroot dat zij acrobaten zijn, of muzikanten, ridders, rovers of dieren, zodat de kinderen vooral goed zullen begrijpen dat er toneelspelers aan het werk zijn, die doen alsof. In Flamenkita is het omgekeerd. Er wordt toneel gespeeld door artiesten die echte flamencodansers, muzikanten en zangers zijn.

-Gerben Hellinga, toneelschrijver en oud-theaterrecensent Vrij Nederland

 

Ook het Parool schreef lovend over Flamenkita:

Hun Flamencosprookje is voor kinderen, maar qua muziek doen ze geen concsessies.

-Het Parool, 27 Januari 2011

Workshops muziek, theater en Flamenco dans voor kinderen

Flamenco workshop voor kinderenRondom de voorstelling Flamenkita bieden wij ook theater, muziek en Flamenco workshops aan voor kinderen. Bijvoorbeeld voor scholen, maar ook voor in het theater of zelfs thuis. De workshops worden gegeven door Maya Link (Cypressa Bonita in het stuk) en Mascha Meijman (Bruja in het stuk), twee zeer ervaren Flamenco dansers en docenten die zelf al van kinds af aan Flamenco dansen.

Flamenkita boek en CD

Voorkant boek Flamenkita

Door de populariteit van onze muziektheater voorstelling hebben wij het Flamenco sprookje Flamenkita ook in boekvorm gegoten met prachtige illustraties van Gertie Jaquet. Ook zijn de liedjes van de voorstelling uitgebracht op CD zodat de voorstelling ook thuis of op school mee te zingen is. Het boek en CD zijn samen of apart te bestellen via kindermuziek.com. Lees meer over dit geschreven en getekende sprookje.

Voor het tot stand brengen van deze voorstelling bedanken wij:

Advies Choreografie: Harriët ‘Kika’ IJssel de Schepper
Tekstbijdragen: Theo Olthuis
Kostuums: Helma Miltenburg
Productie advies: Ernestina van den Noort
Educatief advies: Mertina Meijer & Saskia Vroom
Artwork: Richard Poll
Fotografie: Annemiek Rooymans, Maarten Reinboud, Rob Verhagen,
Remco van Blokland & Marcus van Hoorn

VSB Fonds
Fonds Podium Kunsten
Norma Fonds
Amsterdams Fonds Voor De Kunst
Stichting A. Roland Holst Fonds
Kindermuziek.com

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten