Flamenkita – Boek en CD

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Voorkant boek FlamenkitaNa het succes van onze muziektheater voorstelling voor kinderen Flamenkita besloten wij het verhaal ook in boekvorm uit te brengen (2011). In samenwerking met illustrator Gertie Jacquet ontstond zo het boek, zodat kinderen ook thuis nog konden nagenieten van het sprookje. Bij het boek zit ook de CD met alle nummers uit de voorstelling. Je kunt het pakket samen bestellen via kindermuziek.com.

Het flamencosprookje Flamenkita

Cypressa, de mooie dochter van een rijke koopman uit Cadiz, wil niet trouwen met de zoon van een rijke vriend van haar vader. Zij loopt weg van huis en dwaalt door het bos en ontmoet daar de liefde van haar leven, de houthakkerszoon Amato. Bruja, de jaloerse bosheks heeft echter een duivels plan bedacht om Cypressa om te toveren tot boom om zo haar plaats in te kunnen nemen. Zij weet met haar sluwe toverkunst Amato te doen geloven dat zij Cypressa is… tot op een dag een houthakker op zoek gaat naar een geschikte boom voor een gitaar.

João maakt van Cypressa een Flamenco gitaar

Cypressa is omgetoverd tot een boom door de boze heks. Van het mooiste hout uit het bos worden gitaren gemaakt door de Portugese meester gitaarbouwer João de Bacceljoão. Klik op het plaatje om uit te vergroten.

Liedteksten

Download hier de teksten van de liedjes van Flamenkita zodat je thuis of op school kan meezingen met de CD![maxbutton id=”2″]

Voorlezen en lessen Spaanse taal en cultuur

Tijdens het voorlezen uit Flamenkita zingen Herman, Rita en Maya, onder begeleiding van de flamencogitaar, korte liedjes uit het gelijknamige muziektheaterprogramma. Nadat het verhaal is voorgelezen vertellen de auteurs nog wat meer over de poëzie, flamenco-ritmen, zang, dans, de kleding en welke instrumenten er worden gebruikt. Hoe klinken Spaanse versjes eigenlijk in het Nederlands? Soms blijken de dramatische klinkende liedjes komischer te zijn dan ze doen vermoeden.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten