Samba Salad’s Playground Band

Play Ground Band poster blancoRegie: Herman Link & Rita Iny
Teksten van: Herman Link, Rita Iny, Theo Olthuis en Sjoerd Kuyper
Spel: Maya Link (zang), Herman Link (gitaar), Rita Iny (percussie),  Thomas Bottcher (piano), Randy Winterdal (basgitaar), Bart Jan Oosting (drums en percussie).
Uitgebreide Salsa bezetting: Joe Rivera (trompet), José Pérez (saxofoon) en Gerardo Rosales (percussie)

 

Een bruisend pretconcert voor alle leeftijden met liedjes van de verschillende CDs van Samba Salad. De zes chefkoks van de Playground Band presenteren een bonte salade vol muzikale lekkernijen uit de hele wereld. Nederlandse teksten met een vleugje wereldmuziek zoals Samba, Afro-Swing, Flamenco, Calypso, Jazz en Salsa en een mespuntje pittige percussie vormen samen de ingrediënten voor een afwisselende en smakelijke schotel waar kinderen en ouders geen genoeg van kunnen krijgen!

Het repertoire van de Playground Band bestaat uit een selectie van de leukste liedjes van ons gezelschap. De speellijst kan worden aangepast aan thema, omstandigheden en leeftijden.

De serie boeken en CDs waar de Playground Band uit put zijn te bestellen via www.kindermuziek.com.

Bloemkoolsamba videoclip


De Bloemkoolsamba maakten wij al 20 jaar geleden. Het liedje is bedoeld om op vrolijke en smakelijke manier kinderen de basisritmes van de Braziliaanse samba te leren. Door de grote populariteit van dit liedje besloten we een korte clip op te nemen. Bloemkoolsamba staat op de CD ‘Zingen Zonderwieltjes 1 + 2

Recensies:

De redactie van de Uitkrant schreef eens na een voorstelling van de Playground Band:

“Ze maken zonder twijfel de allermooiste kindermuziek in Nederland.”

In 2008 ontving Samba Salad de Rabobank Cultuurprijs. De jury beoordeelde ons als volgt:

“Een optreden van Samba Salad maakt iedereen blij. Zij schotelen kinderen een bonte mengeling van onder andere flamenco, samba, jazz, salsa, pop en Afrikaanse muziekstijlen voor en maken die toegankelijk door hun vrolijke manier van presenteren. De interactieve wijze waarop zij hun muziek, dans en sketches brengen is daarbij hun sterkste troef. Niet voor niets doen instanties als Unicef en de Stichting voor het Gehandicapte Kind een beroep op deze groep.”

samba salad swingt in paradiso

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten