¡Van de Hak op de Tak! (5+)

Hak op de Tak posterAanstekelijke flamenco in kindermaten, een belevenis voor de hele familie (vanaf 5 jaar).

Herman Link en Rita Iny concept, script & artistieke leiding
Rita Iny regie & dramaturgisch advies
Arturo Ramón, Herman Link & Edsart Udo de Haes composities & arrangementen
Sjoerd Kuyper, Erminia Fernández Córdoba & Herman Link teksten & vertalingen
Mascha Meijman choreografie, dans & spel
Erminia Fernández Córdoba flamencozang, dans & spel
Edsart Udo de Haes flamencogitaar
Arturo Ramón flamencogitaar & basgitaar
Maya Link zang, dans en spel
Herman Link percussie, gitaar, zang & spel

Na het daverende succes van Flamenkita, bundelen Samba Salad en Masflamenco de krachten weer voor een nieuwe voorstelling. Een unieke combinatie van internationale podiumkunstenaars uit de Nederlandse jeugdtheater en flamencowereld. Van de makers van het succesvolle flamenco sprookje ‘Flamenkita’ dat in première ging tijdens de Flamenco Biënnale van 2011 en daarna met groot succes meer dan 100 maal speelde voor volle zalen in Nederland en België.

 In de Peña van Antonio en Carmen wordt het publiek van harte uitgenodigd om mee te doen in een aanstekelijke mix van Alegrias, Rumbas en Bulerias met verrassende uitstapjes naar Cubaanse- Arabische-, Salsa muziekstijlen en zelfs de Amsterdamse Jordaan, gebracht met humor, poëzie en oprecht enthousiasme.

Vurige dans, knallende hakken, virtuoze gitaren met gevoel voor zowel het kinderlijk als het ouderlijk oor. Zing, klap en dans met ons mee! Nieuwe en traditionele composities met zowel Spaanse als eigentijdse Nederlandse teksten van o.a. Sjoerd Kuyper en Herman Link en vertalingen van Garcia Lorca.

Kam je haren strak naar achteren, doe een grote bloem in je haar, trek je flamencorok aan, zet een mooie Spaanse hoed op!” Vergeet je dansschoenen niet en neem een waaier mee want het wordt heel warm! Hoor! De gitaar roept ons! ¡Olé!

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Over de vorige jeugdflamenco voorstelling die wij voor de Flamenco Biënnale 2012 maakte was pers en publiek zeer lovend: “Flamenkita, Één van de leukste flamencoproducties van de afgelopen jaren!” Marlies Jansen (Mundo Flamenco magazine 2013)

Hak op de Tak

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten